We hebben nieuwe schooltijden!

In de coronaperiode voor de zomervakantie van 2020 hebben we wegens omstandigheden een continurooster aangehouden. Dat is iedereen goed bevallen, na een vragenlijst die de MR onder de ouders heeft uitgezet bleek dat er een groot draagvlak is om deze tijden ook in de toekomst aan te blijven houden.

Daarom zijn de schooltijden: 

ma 8.30-14.30 uur

di 8.30-14.30 uur

wo 8.30-12.30 uur

do 8.30-14.30 uur

vr groep 1 vrij

vr groep 2 t/m 4 en O1, O2, O3 8.30-12.00 uur

vr groep 5 t/m 8 en O4 8.30-14.30 uur

 

 

Onze school heeft vier vignetten gezonde school!

Vlak voor en in de zomervakantie van 2018 hebben we het bericht gekregen dat we drie nieuwe vignetten hebben behaald. Vanaf schooljaar 2018-2019 hebben wij de vignetten van: 

 • Sociale veiligheid 
 • Fysieke veiligheid (Nieuw)
 • Voeding (Nieuw)
 • Sport & bewegen (Nieuw) 

Er zullen in kader van het nieuwe beleid voeding en fysieke veiligheid enkele veranderingen gaan plaatsvinden. De grootste verandering is dat er tijdens het overblijven enkel nog water zal worden uitgedeeld. De kosten van het overblijven hebben we natuurlijk verlaagd. Zo is het en gezonder en goedkoper om gebruik te maken van de TSO. 

Op de speelplaats zal er binnenkort een buiten watertappunt worden geplaatst waar iedereen die op school komt een bidon of beker met water kan vullen. Binnen zijn er voldoende tappunten in de klassen en in de keuken aanwezig. 

Ook vragen we van ouders om het traktatiebeleid strikt te volgen en enkel gezonde traktaties uit te laten delen. De traktaties nemen de kinderen mee naar huis. Hier a.u.b. rekening mee houden. 

Ook zal er in het kader van fysieke veiligheid ieder jaar aandacht geschonken worden aan gezond omgaan met geluid (tegen gaan van gehoorschade), en hoe om te gaan met zon (preventief handelen zonnenbrand). Vandaar ook de aankoop van de nieuwe parasols die op zonnige dagen op de speelplaatsen voor meer schaduwplekken gaan zorgen. 

Samen gaan we voor gezondheid en geluk! 

 

Mooie score RTL onderzoek score eindtoets groep 8

 

We hebben dit jaar wederom een mooie score behaald bij het RTL-onderzoek naar hoe scoren alle scholen op de eindtoets. Aangezien de leerlingen van groep 8 vorig schooljaar een (zeer) hoge score hebben behaald bij de eindtoets, hebben we een 8.7 gekregen. Zie de resultaten op: https://www.rtlnieuws.nl/buurtfacts/onderwijs/cito-iep-of-route-8-zo-goed-scoort-jouw-basisschool-op-de-eindtoets 

Een score om trots op te zijn. Maar een cijfer is maar een cijfer! Het gaat om het verhaal achter het cijfer, om de sfeer op onze school, om de samenwerking tussen de leerkrachten en leerlingen, de samenwerking tussen ouders en school. Trots zijn we op de ontwikkelingen rondom het vergroten van de autonomie van onze leerlingen en de speciale aandacht voor het omgaan en versterken van de executieve functies en het persoonlijk contact met alle kinderen. Ook is het mooi om onze leerlingen te zien groeien als mens en zijn of haar talenten en leerpunten leert zien in een rijke leeromgeving. Dit alles maakt dat de kinderen ook tijdens een eindtoets eruit halen wat er in zit, niet voor ons maar voor zichzelf! 

Land van Plinthos 

De leerlingen van de groepen 7 & 8 hebben de afgelopen weken gewerkt aan prachtige werkstukken over het land van Plinthos. Door middel van samenwerken, onderzoeken, ontwerpen en uiteindelijk maken van een werkstuk. Vrijdag 8 december zullen de leerlingen hun werkstukken presenteren aan een jury bestaande uit André Nijboer en Ilona Beaumont. De winnaars mogen hun werkstuk indienen voor de wedstrijd "het Land van Plinthos". Maar het wordt nog moeilijk om een keuze te maken want wat was het genieten om de kinderen aan het werk te zien. Vol ideeën en enthousiasme gingen ze aan de slag en met vallen en opstaan staan er nu prachtige werkstukken in de aula! Een mooi voorbeeld van onderzoekend en ontdekkend leren. 

 

Deelname aan pilot "coderen en programmeren"

We hebben nieuwe "bewoners" in onze school. Namelijk een heel aantal B-bots (mini-robots) lopen regelmatig een route door de school. Deze B-bots worden hierbij geprogrammeerd door de kinderen, en zij bepalen de route die de B-bot gaat afleggen. Logisch denken, denken in stappen, ruimtelijk inzicht allemaal facetten die de leerlingen trainen door het werken met de B-bots. Alle groepen doen mee met de pilot. Ook is het een mooi middel om groepsdoorbrekend te werken. Zo coachen enkele leerlingen van groep 5 de leerlingen van groep 1 en 2. We zijn er als school trots op onze nieuwe "bewoners" en het leerplezier dat ze opleveren.                                                                            b bot in actie klein kopie

Petrus Canisius te Puth

Nieuwe website
Basisschool Petrus Canisius heeft medio juni 2015 een totaal vernieuwde website gekregen. Wij zijn er trots op!

 • 0PCs.jpg
 • 15c.jpg
 • 16b.jpg
 • 17b.jpg
 • 21b.jpg
 • 22b.jpg
 • 24b.jpg
 • 27b.jpg